Korte Analyse: Wat zijn de optische vezeleind het malen methodes?

May 14, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over Korte Analyse: Wat zijn de optische vezeleind het malen methodes?

Met de toepassing van 5G-technologie, stijgt het penetratietarief van optische vezel geleidelijk aan, maar er zijn diverse soorten optische vezel in de markt, zodat moeten diverse parameters worden bevestigd wanneer het kopen. Bovendien om de twee optische vezels beter te verbinden, zullen de gezichten van het optische vezeleind in verschillende vormstructuren worden gemalen.

laatste bedrijfsnieuws over Korte Analyse: Wat zijn de optische vezeleind het malen methodes?  0

 

Eerst, waarom indien optische vezel beëindigen gezicht het malen

Omdat het terugkeerverlies dat door de weerspiegeling van de lichtbron wordt veroorzaakt onvermijdelijk is, als het lichte verlies hoog is, zal de laser lichtbron worden beschadigd en het transmissiesignaal zal worden onderbroken. Daarom om tot twee optische beter verbonden vezelverbindingsdraad te maken, zullen de eindgezichten van de vezelverbindingsdraad opnemen kern in verschillende structurele vormen worden gemalen.

 

 

Twee, zijn er verscheidene gemeenschappelijke optische vezeleind het malen methodes

Er zijn drie gemeenschappelijke het malen methodes van het gezicht van het optische vezeleind, namelijk PC, UPC en APC

 

 

Drie, de het malen methode zijn verschillend, zijn het toevoegingsverlies en het terugkeerverlies ook verschillend

De verschillende het malen wijzen bepalen de transmissiekwaliteit van optische vezel, die hoofdzakelijk in toevoegingsverlies en terugkeerverlies wordt weerspiegeld

 

Toevoegingsverlies: verwijst naar het decibelaantal van de output optische macht met betrekking tot de input optische macht na de optisch signaalpassen door de optische vezelverbindingsdraad

 

In het algemeen, zou het toevoegingsverlies van de vezel optische schakelaars van PC, UPC en APC moeten zijn minder dan 0.3dB.Compared aan APC vezel optische schakelaars, UPC/PC-vezel optische schakelaars over het algemeen gemakkelijker zijn om lagere toevoegingsverliezen te bereiken toe te schrijven aan het kleinere luchthiaat. Bovendien kunnen de toevoegingsverliezen ook door stofdeeltjes tussen de eindgezichten van vezel optische schakelaars worden veroorzaakt.

 

Terugkeerverlies: ook genoemd geworden bezinning verwijst het verlies, naar het decibelaantal van de achterwaartse weerspiegelde lichte macht met betrekking tot de inherente lichte macht bij de verbinding van het optische signaal door de optische vezelverbindingsdraad.

 

De eindgezichten van APC vezel optische schakelaars zijn rand-opgepoetst, zodat is het terugkeerverlies van APC vezel optische schakelaars over het algemeen beter dan dat van UPC vezel optische schakelaars. In het algemeen, is het terugkeerverlies van de optische vezelverbindingsdraad met PC-het malen wijze -40dB.The-terugkeerverlies van UPC is hoger dan dat van PC, over het algemeen bij -55dB.The-APC verlies van de de industrie het standaardterugkeer -60dB is.

 

Wanneer het gebruiken van UPC vezel optische schakelaar, zal een deel van het weerspiegelde licht terug naar de lichtbron worden uitgezonden, terwijl het schuine eindgezicht van APC vezel optische schakelaar zal maken van het weerspiegelde licht scheiden dat aan de bekleding schuin wordt weerspiegeld, waarbij meer weerspiegeld licht wordt verminderd dat naar de lichtbron is teruggekeerd. Dit is de belangrijkste factor die in ruil het verschilverlies veroorzaakt.

 

Vier, PC, UPC, APC drie soorten van optische vezeleind zien specifieke toepassingen onder ogen

PC is de gemeenschappelijkste het malen methode van optische vezelschakelaar op de draad van de optische vezelverbindingsdraad, die wijd in het materiaal van telecommunicatieexploitanten wordt gebruikt.

 

UPC wordt algemeen gebruikt in de netwerkapparatuur van Ethernet (zoals ODF-kader van de vezeldistributie, media convertor en het digitale vezelschakelaar, enz.), kabel en de telefoonsystemen, etc.APC wordt algemeen gebruikt voor optische rf-toepassingen in de hoge golflengtewaaier zoals CATV, evenals voor optische passieve toepassingen zoals PON-netwerkstructuren of passieve optische LANs.

 

De Technologieco. van Shenzhenaidetai, Ltd is een high-tech onderneming en een belangrijke OEM fabrikant en een exporteur van optische vezel communicatie apparaten, met inbegrip van optische vezelverbindingsdraden, MPO-verbindingsdraden, WDM de multiplextelegrafen van de golflengteafdeling, het kader van de optische vezeldistributie, AOC-verbindingsdraden, enz. Door ononderbroken innovatie en ontwikkeling, heeft Aidetai een sterke technische sterkte en een sterke productiviteit, om de betrouwbaarheid en de stabiliteit van elk product te verzekeren, om uitstekende producten voor onze klanten te verstrekken.